H.C. Petersen

Stilsikker

Det er i kunst, som i kærlighed. Der er kvinder til både højre og venstre hånd. Således også billederne i H.C. Petersens produktion.

Billederne til højre hånd er hans utroligt smukke produk-tion af tusch/blyants-tegninger. Den hurtige skitse, en lynsnar iagttagelse, fragmenter til en ide ridset op med en overlegen, næsten tilbagelænet attitude. Her er han hjemme. Stilsikker. Farvelagt med akvarel eller tuschlaveringer. Voila! En raffineret sikker skitse træder frem. Det er en scene H.C. Petersen træder hjemmevant på. Et godt makkerskab med sine værktøjer og en årelang erfaring sikrer ham en unik vibrerende streg.

Men hvis det var »konen« så er der straks andre lidenskaber i kog hos »elskerinden«. Der er noget i spil og på spil for H.C. Petersen i hans olie/ acrylmaleri. Et vildt og voldsomt abstrakt maleri. Man aner nogle processer, som beskueren kun kan gætte sig til omfanget af. Visse genkendelige elementer dukker op igen og igen. En dør, en port, et vindue, noget står åbent. Der er nogen på vej et sted hen. Fra hvad og til hvor. Hvorfor. H.C. Petersen lefler ikke for sin beskuer. Ingen nemme løsninger i den næsten rasende energi billederne løber over med. Der reflekteres alvorligt over eksistensen, tilværelsen. Men det er en alvor med muligheder.